Begynne med Karate ?

Osu!!.

Har du lyst til å begynne med karate? Sleng deg med, du trenger ikke mye for å bli med. En treningsbukse, t-skjorte og et ønske om å utvikle seg videre holder i massevis. Karate trening passer for både unge og gamle.

I Ålesund Kyokushin Karateklubb trener vi Kyokushinkai, som er en stilart med fullkontakt karate kjent for sin harde fysiske trening og viljen til ikke å gi opp. Den ble dannet i 1963 av Mas Oyama. Treningen inneholder Kihon (grunnteknikker), kata (form/mønster), selvforsvar og kamp, i tillegg til generell trening for styrke og fleksibilitet.

Ålesund Kyokushin Karateklubb er et idrettslag under Norges Idrettsforbund (NIF), Norges Kampsportforbund (NKF) og Norges Kyokushin Karate Organisasjon (NKKO). Du kan finne oss på både facebook og Instagram og du ka melde deg inn via NIF og “Min idrett” ved å benytte knappen under.

Vi har inntak for nybegynnere 2 ganger i året (Barn fra 9 år, ungdom og voksne) ved skolestart i januar og august/September.

For å få god progresjon og føle fremgang på treningene, anbefaler vi at du forsøker å trene minst to ganger per uke. Treningen er lagt opp slik at selv om du ikke får med deg alle treningene kan du fortsatt følge gruppen. Du kan prøve treningen gratis noen uker før du bestemmer deg for om du vil bli medlem.

Kyokushinkai er en kampsport med tradisjoner. Du behøver ikke være sterk eller spesielt smidig når du begynner å trene hos oss, det trenes opp over tid.

Du trenger ikke spesielle klær eller utstyr når du begynner, det går bra med t-skjorte og joggebukse. Vi trener uten sko. Langt hår bør være oppsatt og ingen øredobber/smykker eller klokker slik at ingen risikerer å skade seg. Etterhvert så vil du trenge en Gi (Dogi), den kan bestilles via klubben, flere kampsport butikker selger også Kyokushin Gi’er. Senere vil du også trenge beskyttelsesutstyr til treningene (se vår utstyrsguide).

I begynnelsen kommer du til å lære om verdier i Karate, grunnteknikker (kihon) i slag, blokkering og spark, og Kata (teknikker i form/mønster). Du kommer ganske fort til å få teste teknikkene på puter og etterhvert prøve de i kamp. I starten er det størst fokus på teknikker.

Velkommen til Ålesund Kyokushin Karateklubb